Lantpaté med cumberlandsås

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 100 g kokt potatis
  • 2 st råa potatisar
  • 1 st vitlök
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 6 skivor bacon
  • 50 g kycklinglever
  • 200 g fläsk- eller blandfärs
  • 1 dl kornmjöl/ströbröd
  • 1 st ägg
  • salt och vitpeppar
  • Cumberlandsås:
  • 1 st citron
  • 1 st pressad apelsin
  • 1 dl röd/svart vinbärsgelé
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk ingfära (helst riven färsk)
  • 1 dl portvin, rött vin eller sherry
  • 1 tsk arrowrot ev

Gör så här

  1. Finhacka och stek löken. Blanda lök och övriga ingredienser kallt för att sedan mala dem i en köttkvarn.
  2. Tärna och stek bacon. Tillsätt bacon. Fyll en smord form och ugnsbaka i vattenbad 150° ca 45 min. Låt kallna.
  3. Cumberlandsås: Koka strimlat skal (cesten) av citron och apelsinsaft med alla övriga ingredienser utom vin och arrowrot. Smaksätt med vin och red eventuellt med arrowrot.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept