Heta havskräftsstjärtar med thaisallad

15 november 2007
4

Du behöver

  • 16 st havskräftsstjärtar
  • lite olja

Sås:

  • 2 dl kycklingfond
  • 2 msk strimlad schalottenlök
  • 3 msk sweet chili
  • 1 msk oystersås
  • 2 msk maizena/arrowrot
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt, peppar
  • honung ev
  • strimlad rättika
  • röd chili i små tärningar
  • 2 st finstrimlade pac choy
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Dressing:
  • 0,5 msk soja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk limejuice
  • 1 krm sesamolja + 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Kesellablandning:

  • 1 dl kesella gourmet ( el,kvarg)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finstrimlad koriander
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skala kräftstjärtarna.
  2. Såsen: Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar, ev. lite honung för att få mer sötma i såsen.
  3. Stek kräftstjärtarna i lite olja. Slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
  4. Strimla rättikan tunt och spola i vatten. Tärna chilin fint. Skär gräslöken fint och strimla pac choy.
  5. Dressing:
  6. Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja, samt salt och peppar. Vänd grönsakerna i dressingen.
  7. Gör i ordning kesellablandningen.
  8. Gör en boll av salladen och lägg på tallriken. Lägg kräftstjärtarna på och slå såsen över. Servera kesellan vid sidan om.
Kommentera receptet

Fler goda recept