Fried cod curry

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g torskfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 4 skivor lantbröd
  • 0,5 st färsk gurka
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl rostad lök
  • dill
  • curry
  • salt och peppar
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Börja med att hetta upp olja i wok eller en stor kastrull, vänd därefter fiskfiléerna i mjöl, ägg och till sist ströbröd. Friteras tills de blir gyllenbruna.
  2. Under tiden skärs gurkan i små tärningar, likaså äpplen och lök. Blandas med crème fraiche och kryddas med curry, dill, salt och peppar.
  3. Varva sedan alltihop på en skiva lantbröd med rostad lök på toppen.
15 november 2007

Fler goda recept