Ostsufflé med dillkryddade ishavsräkor

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 4 dl riven ost (emmentaler, gruyère)
  • 4 äggulor
  • salt, cayennepulver
  • 4 äggvitor
  • 1 dl vispad grädde
  • salt, muskot
  • 500 g ishavsräkor med skal
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 dl hackad dill
  • 3 cl vodka
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° och smörj 4 små cocotter väl. Smält smör i kastrull och pudra med mjöl. Fräs en stund, slå i grädden och den rivna osten. Låt allt smälta och rör i äggulor. Rör ordentligt. Krydda lite extra eftersom äggvita och vispad grädde kommer i sist. Vänd sedan i den vispade grädden och sist den vispade äggvitan. Fyll formarna och grädda 15-25 min beroende på ugn.
  2. Skala räkorna under tiden. Gurkan skalas och tärnas. Blanda därefter räkor och gurka med stötta dillfrön, hackad dill och vodka. Tillsätt peppar i slutet.
  3. Lägg upp räkröran på tallrik och ställ den heta sufflén bredvid.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept