Gör en riktigt smarrig fransk äppelpaj. Tarte tatin ska helst serveras när den är varm men inte alltför het, detta för att smakerna verkligen ska få en chans att utveckla sig.
Pajdeg: Blanda snabbt samman allt, tillsätt vattnet sist och knåda så lite som möjligt, annars blir degen seg.
Fyllning: Värm socker och smör sakta i en stekpanna tills det blir en aning brunt (tänk på att handtaget på pannan måste tåla ugnsvärme).
Skala äpplena, ta ur kärnhusen och skär äpplena i kvartar.
Vänd runt dem i pannan, så att sockret kommer åt överallt, och lägg dem sedan tätt med den runda sidan nedåt.
Kavla ut pajdegen tunt (cirka 5 mm) och täck pannan med deg (det går även bra att använda färdigköpt smördeg).
Grädda i 200° ugn ca 20 minuter, tills pajskalet börjar få färg.
Lägg ett stort fat över stekpannan och vänd snabbt, så att pajdegen kommer underst på fatet och äpplena tittar fram igen. Akta händerna, det kan rinna ut varmt socker från kakan.