Chokladfondant med jordgubbar

4

Du behöver

Chokladfondant:

  • 100 g choklad
  • 100 g smör
  • 40 g strösocker
  • 27 g vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 l jordgubbar
  • 30 g färsk dragon
  • 1 dl strrösocker
  • 1,5 dl vatten

Ananasconsommé:

  • 0,5 st stor ananas
  • 0,5 st vaniljstång
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st pressad citron

Gör så här

  1. Chokloadfondant: Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt hela ägg (ett i taget), sedan äggulorna. Smeten kommer att se sprucken ut men går ihop när du tillsätter den smälta chokladen i en jämn stråle. Tillsätt sedan mjölet, lite i taget. Smeten skall ha en tjock och fluffig konsistens.
  2. Bakas i väl smorda portionsformar i 6 min på 200 grader.
  3. Sås: Koka ihop vatten och socker tillsammans med dragonstjälkar tills 1 dl återstår, sila av och låt kallna. Mixa med dragon.
  4. Ananasconsommé: Skär ner ananasen och koka med vatten, vaniljstång, citronsaft och socker i ca en timme. Sila och kyl ned.
  5. Skiva jordgubbar och lägg på tallrik, häll sås över och ställ fondant brevid. Consommé serveras vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept