Galant pasta med getost och basilika

Galant pasta med getost och basilika
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Galant pasta med getost och basilika

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk pasta (tagliatelle el. fusilli)
  • 100 g getost
  • 100 g parmesanost
  • 20 blad fin basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl grädde
  • 6 kronärtskocksbottnar
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pasta riktigt al dente i vatten, salt och lite olja.
  2. Fräs skivad kronärtskocka i olja i en belagd panna.
  3. Tillsätt skivad lök och fräs lite till. Lyft sedan över pastan till en vid panna och slå i grädden som får ett uppkok.
  4. Tillsätt grönsakerna och smula i getosten . Lyft upp på tallrik.
  5. På med basilika, riven parmesan, tärnad tomat utan kärnor och grovmalen svartpeppar direkt ur kvarnen.