Rumänsk ciorba på kalv

2 röster
Visa mer

Du behöver

  • Till buljong
  • 2 kg Kalvkött med ben
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • Libbsticka endast stjälkar

Grytan:

  • Kött från buljongkok
  • 2 Morötter i tärningar
  • 2 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 förp krossade tomater
  • Färsk libbsticka ( rikligt )
  • persilja
  • citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Buljong:
  2. Koka buljongen tills köttet är kokt 1,5-2 timmar.
  3. Lyft ur köttet och sila buljongen.
  4. Tärna köttet, morötter, palsternacka och purjo.
  5. Koka upp buljongen tillsätt tomatkross,kött, morötter, palsternacka och purjo.Späd ev. med vatten för tunnare soppa
  6. Smaka av med libbsticka, persilja, citron, salt och peppar.
  7. Servera med Lantbröd och pressad citron.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept