Du behöver
- Till buljong
- 2 kg Kalvkött med ben
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 1 bit rotselleri
- Libbsticka endast stjälkar
Grytan:
- Kött från buljongkok
- 2 Morötter i tärningar
- 2 palsternacka
- 1 purjolök
- 2 förp krossade tomater
- Färsk libbsticka ( rikligt )
- persilja
- citron
- salt
- peppar
Gör så här
- Buljong:
- Koka buljongen tills köttet är kokt 1,5-2 timmar.
- Lyft ur köttet och sila buljongen.
- Tärna köttet, morötter, palsternacka och purjo.
- Koka upp buljongen tillsätt tomatkross,kött, morötter, palsternacka och purjo.Späd ev. med vatten för tunnare soppa
- Smaka av med libbsticka, persilja, citron, salt och peppar.
- Servera med Lantbröd och pressad citron.
15 november 2007