Revbensspjäll med barbecuesås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • kamben (kotlettben från fläskkotlettraden)

Ribs-vatten:

  • 3 l vatten
  • vatten
  • 0,5 dl liquid smoke
  • 10 vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • Barbecuesås:
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 25 g smält smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl lättöl
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • 0,5 msk worcestersås
  • 0,5 msk soya
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chipotlechili

Gör så här

  1. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört. Låt kallna.
  2. Barbecuesås:
  3. Koka samman alla ingredienser till en tjock sås.
  4. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen, 200 grader, tills de får fin färg. Servera med "Anders coleslaw" och friterad potatis.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept