Musslor kokta i bocköl

15 november 2007
4

Du behöver

  • 2 kg musslor
  • 300 g potatis
  • 1 st fänkål, ca 50 g
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl Lunator
  • timjan
  • peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • saften av 1 citron

Gör så här

  1. Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Kasta de musslor som är skadade eller öppna. Tärna potatis och grönsaker i 1/2 cm stora bitar. Skölj av stärkelsen från potatisen i kallt vatten. Fräs upp potatis, grönsaker och örter i en kastrull med olivolja. Lägg i musslorna och häll på bockölen. Låt det sjuda tills musslorna öppnar sig. Tillsätt slutligen grädde och saften från en citron. Servera med varmt vitlöksbröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept