Krönt matjessill med dill & gräddfil

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 kokta potatisar av bintjetyp
  • 1 hackad rödlök
  • 2 matjefiléer fint skurna
  • nymald vitpeppar
  • smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk limesaft
  • 150 g löjrom
  • många dillvippor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv den kokta potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med hackad lök och fint skuren matjessill, krydda med nymalen peppar och fyll jämnt i plåtringar eller kakformar eller en liten kopp. Tryck lätt så att allt håller ihop. Stek i smör i ganska het panna och servera med en rejäl klick rom (väl avrunnen). Såsen snor man ihop på ett par minuter: blanda allt och rippla runt den fina timbalen och garnera med dillvippor.
  2. Här kommer nubben fram i igen dock serverad med en folköl, men det räcker långt.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...