Kokt sparris m grillat sidfläsk och färsk tomatdressing

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 vitsparris
  • 1 l vatten
  • 0,5 citron
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 8 små skivor rimmat sidfläsk
  • 2 kvisttomater
  • 1 lime
  • 1,5 dl olivolja
  • vatten
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala sparrisen noga och skär av änden 1 centimeter. Koka i vatten med salt, socker och citron i ca 10 minuter.
  2. Under tiden grillas fläsket knaprigt i panna eller helst ute på grillen.
  3. Dressingen mixas i glasmixer: Tomater, lime (pressad), lite vatten salt o peppar mixas. Häll sedan oljan sakta under körning och kolla smaken. Sila och servera tillsammans med lite roman- sallad.
  4. Sparris och fläsk serveras varmt med kall dressing.
15 november 2007

Laddar fler recept