Hummersoppa

7 röster
4

Du behöver

  • skal från 4 humrar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 dl grädde
  • 3 cl cognac
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krossa hummerskalen och lägg dem på en plåt tillsammans med tärnad rotfrukt
  2. Och klicka tomatpuré över.
  3. Sätt in plåten i ugn, 200 grader i 20 minuter. Lägg därefter skalen och rotfrukterna i en kastrull. Fyll på vatten tills det täcker.
  4. Koka i ca 30 minuter.
  5. Sila av skal och rotfrukter.
  6. Häll i grädden och reducera till önskad smak.
  7. Avsluta med att tillsätta cognac, salt och vitpeppar.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept