Grillad rennoisette med tändstickspotatis & sherrysmör

15 november 2007
4

Du behöver

  • 600 g renskuren rensadel
  • 600 g stor tvättad potatis med skal

sherrysmör:

  • 150 g smör
  • 1 st rödlök
  • 1,5 dl sherry (torr)
  • salt
  • peppar
  • rosmarin
  • timjan (färsk)

Till servering:

  • 2 dl hjortronmylta, hela bär eller färska
  • Smör eller margarin och rapsolja

Gör så här

  1. Börja med att stycka fina noisetter, en eller två per person. Sedan fräser man löken i smör och kokar in den med sherry så att all vätska försvinner. Smöret vispas i maskin under tiden. Löken vänds i efter att ha svalnat och kryddas upp med lite färska kryddor, salt och peppar. Potatisen skivas och strimlas till tändsticksstorlek, sköljes väl i vatten och hälls av i durkslag. Stek sedan potatisen krispig i både margarin och olja.
  2. Grilla noisetten(erna) i het panna med minimalt med fett och servera med sherrysmöret, krispig potatis och hjortonmylta. Lite örter på tallriken ser också aptitligt ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept