Chokladbrulée calvadosskum

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 190 g grädde
  • 60 g mjölk
  • 40 g socker
  • 30 g mörk choklad typ valrona hög kakaohalt.(riven)
  • 0,5 vaniljskum
  • Calvadosskum
  • 2 hela ägg
  • 4 cl calvados
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Blanda allt och låt det vila 10 minuter så att bubblorna lägger sig slå
  2. Sedan i bruléformar (låga cocotter) baka i ugn tills dom precis stannar.
  3. Kyl ner vispa sedan äggen med socker och calvadosen i en rund kastull
  4. Riktigt skummigt och så att det når en fluffig konsistens servera varmt på
  5. Toppen av den kalla brulén.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept