Svartpepparstekt oxfilé med päronkompott

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 2 st päron
  • 1 st gul lök
  • 100 g parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 kvistar basilika
  • 6 st råa potatisar
  • smör att steka i
  • svartpeppar från kvarn
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från senor och dela i lagom tjocka bitar, 2-3 bitar/person. Salta och krydda rikligt med svartpeppar. Stek i smör och servera med rosa kärna.
  2. Päronkompott: Skala och skär päronen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs lök och päron i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka mjukt.
  3. Parmesanflarn: Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Strö den i fyra omgångar i varm teflonpanna. Låt smälta och dra åt sidan. Tag upp när flarnet svalnat.
  4. Sås: Koka upp grädden. Strimla basilikan och tillsätt. Salta och peppra.
  5. Skala potatisen och skär den i små fina tärningar. Bryn i smör. Salta och peppra.
  6. Fördela potatistärningarna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med päronkompotten och slå såsen runt. Dekorera med parmesanflarn.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept