4 benfria torskfiléer à 160 g (helst rejäla ryggbitar med skinn)
4 skivor fransk getost à ca 40 g
2 mogna tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
6 msk olivolja
8 cornichonger (små inlagda gurkor)
4 potatisar, kokta och skalade
2 gula paprikor
1 gul lök
12 medelstora romansalladsblad
smör att steka i
salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här
Se till att torskbitarna är helt benfria. Stek i smör på den ena sidan, salta och peppra. Vänd och ställ in i 200° ugn i 10 minuter. Tag ut och lägg på getosten. Gratinera ytterligare 2 minuter i ugnen.
Tomatsalsa: Kärna ur och skala ev tomaterna. Skär dem i mindre bitar. Strimla rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna. Skiva cornichongerna och blanda alltsammans med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
Paprikapotatis: Skiva potatisarna och tärna paprikorna. Hacka den gula löken och fräs tillsammans med paprikatärningarna i smör. Tillsätt potatisen och låt den bli varm. Salta och peppra.
Fördela potatisblandningen på tallrikar och lägg torsken ovanpå. Skeda upp tomatsalsan och garnera med salladsbladen.