Pomme d'Alf

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 burk kesella
  • 1 st lime, saften och det rivna skalet
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör att grädda crèpes i
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, ägg och mjölk till en crèpesmet. Grädda 4 crèpes. Rör ner saft och rivet skal av limefrukten i kesellan. Smaksätt med florsocker. Fördela kesellasmeten på crèpsen och rulla ihop till fina avlånga paket.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och låt puttra tills det blir gyllenbrunt. Lägg i äppelklyftorna och låt dem gå med i 1/2 min. Slå på 1/2 dl vatten mot slutet för att få karamelliseringen att avstanna.
  3. Uppläggning: Dela varje crèpe i 3 delar och ställ på högkant i portionstallrikar. Lägg äppelklyftorna ovanpå, ringla karamellsåsen runt och garnera med lite strimlad citronmeliss.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept