Potatis- och pourjlöksoppa med fylld paprika

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g potatis
  • 200 g purjolök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • smör och olja
  • salt och peppar
  • 4 små paprikor
  • 200 g savoykål
  • 200 g broccoli
  • 1 morot
  • 8 skivor bacon
  • 100 g kryddkrasse
  • 100 g alfagroddar
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär av roten på purjon. Dela den på längden och skölj noga. Dela purjon i
  2. Stora bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Ha smör och olja i
  3. En kastrull. Bryn lätt.Häll på mölk och grädde och koka mjukt, ca 10 minuter. Strimla lite grön purjo och ha i mot slutet (för färgens skull). Mixa soppan slät.
  4. Skär av ändarna på paprikorna. Spara ändarna. Kärna ur paprikorna och lägg
  5. I en form. Salta och ha på lite olivolja. Baka i ugnen i 225 grader, ca 10
  6. Minuter. Skär paprikaändarna, broccoli och savoykål i rätt små bitar. Slanta
  7. Morötterna och rosta grönsakerna i olivolja i en stekpanna. Fyll paprikorna
  8. Med grönsaksblandningen. Lägg baconskivorna mellan hushållspapperark på en tallrik och laga krispiga i microvågsugn 3 1/2 min på full effekt. Allt fett ska vara borta. Fördela soppan på fyra tallrikar. Lägg en paprika i varje talltik och garnera med baconskivor, krasse och groddar.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept