Grön ärtsoppa med fylld rökt skinkrulle

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 potatisar
  • 1 hackad gul lök
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • smör
  • 8 skivor skinka
  • 1 dl kesella
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka, strimlas
  • 1 stor morot, strimlas
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Potatisen och den gula löken fräses i smör. Buljongen, mjölken och de gröna ärtorna tillsätts. Det hela kokas i 7 minuter, mixas, saltas och peppras.
  2. Skinkskivorna täcks med kesella. Persiljan och den pressade vitlöken läggs på. Morötterna kokas snabbt i saltat vatten och läggs tillsammans med gurkan på skinkan. Det hela rullas ihop.
  3. Soppan slås upp i tallrik, rullen delas i 8 bitar och läggs i. Rätten garneras med persilja.
15 november 2007

Laddar fler recept