Ingefärsmarinerad scampi

0 röster
4

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 20 scampistjärtar
  • 15 champinjoner (färska)
  • 1 gul lök
  • Marinad:
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Pilaffris:

  • 1 fänkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl ris
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda marinaden först: Olja, vitlök, ingefära och peppar. Marinera scampin däri och låt stå en stund.
  2. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs detta. Tillsätt scampin och fortsätt fräsa. Häll i marinaden och låt det hela puttra tillsammans.
  3. Under tiden kokas det anisdoftande pilaffriset. Fräs fänkål i små tärningar i smör, häll i riset och rör runt. Häll i vatten och salt och koka som vanligt ris i ca 18 min.
15 november 2007

Laddar fler recept