Pilgrimscarpaccio

pilgrimscarpaccio
Foto: tv4

Pilgrimscarpaccio

Av: Anders - Stockholm hälsa

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 min

Fräsch och lyxig förrätt med pilgrimsmusslor, koriander och löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryckestips
Clos Henri Sauvignon Blanc 2011 Artikelnummer 6402 Nya Zeeland
Vissa maträtter är monogama, dit hör pilgrimsmusslor. Vill bara ha fina sauvignon blanc-viner som Sancerre eller denna biodynamiska kusin från Nya Zeeland

Ingredienser

portioner
  • 4-8 pilgrimsmusslor
  • 1 gurka

Thaisås

  • 2-4 citroner, saften
  • 2 msk fisksås
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 1 chilifrukt
  • färsk koriander (efter smak)
  • löjrom (ex kalix)
  • ärtskott, att garnera med

Gör så här

  1. Kärna ur gurkan med en sked, och tärna den.
  2. Blanda ihop marinaden, citronsaft, fisksås, pressad vitlök, finhackad chili och koriander efter tycke och smak. Häll sedan detta över gurkan, och låt det dra en liten stund.
  3. Skiva pilgrimsmusslorna tunt och lägg på en tallrik.
  4. Häll över lite av gurk-”gazpachon”.
  5. Innan servering ta en sked löjrom, och forma ett ägg i handen med hjälp av skeden. Blöt handen och skeden mellan varje gång, så blir det lättare. Lägg sedan på toppen. Garnera med ärtskott.