Börja med salsan genom att riva tomater på den grova delen på rivjärnet. Tanken är att skalet inte ska komma med i salsan. Fortsätt med finhackad chili, limeskal och -saft. Socker, olivolja och fint hackad koriander. Blanda runt ordentligt och låt stå till servering.
Tacofärs
Strimla vitlöken fint. Stek i olja alla kryddorna, spiskummin, malen koriander, lökpulver och rökt paprikapulver i några minuter på medelvärme. Fortsätt med vitlöken i samma panna och sedan ner med färsen. Blanda runt så färsen fördelas fint och får smak av alla kryddor.
När färsen fått smak och yta, slå på kalvbuljongen och låt det koka ihop och nästan koka in helt.
Fortsätt med ananasen, skär av topp och botten, skär sedan längs med sidan på ananasen så allt skal skärs bort. Tärna sedan ner ananasen i mindre bitar och stek sedan i en torr panna tills den fått fin färg.
Tacos är redo för servering. Tortillabröd i botten, fortsätt med färs och stekt ananas samt avsluta med salsa.