Ananaspaj toppad med Limoncello

Ananaspaj toppad med Limoncello
Foto: TV4

Ananaspaj toppad med Limoncello

Av: Claes - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1h

Söt paj fylld med ananas och crème fraiche, toppas med jordgubbar och Limoncello.

Dryckesförslag: Limoncello

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 500 g krossad ananas på burk
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • Limoncello
  • jordgubbar
  • färsk citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form.
  3. Förgrädda ca 5 minuter.
  4. Ta ut den förgräddade pajbottnen och öka ugnstemperaturen till 225 grader.

Fyllning

  1. Häll upp ananasen i ett durkslag så att den får rinna av.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut den över pajbottnen.
  3. Grädda pajen i 30–40 minuter.
  4. Låt pajen svalna före servering.

Dekoration och servering

  1. Dekorera ovanpå med skivade jordgubbar och citronmeliss.
  2. Pudra florsocker över pajen.
  3. Stänk över lite Limoncello och/eller servera i ett glas bredvid.