Amazing hummertacos à la Frieberg

Amazing hummertacos à la Frieberg
Foto: TV4

Amazing hummertacos à la Frieberg

Av: Therese - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

40 m

Tacomiddag när den är som lyxigast! Fyll tacoskalen med hummer, kimchimajonnäs och guacamole. Njut!

Dryck: Budweiser

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

guacamole

  • 6 avokador
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk limefrukt, pressad
  • 5 romanticatomater, finhackade
  • 1 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Kimchimajonnäs

  • 1 förp majonnäs [ca 400 g]
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 2 msk Kimchijuice
  • sherryvinäger

Servering

  • 6 humrar, förkokta
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 förp Santa Maria Taco Shells
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 kruka gräslök
  • 1 limefrukt, klyftor

Gör så här

Guacamole

  1. Grovhacka avokadon och finhacka schalottenlöken. Blanda ihop med 0,5 pressad vitlöksklyfta.
  2. Pressa i limen, blanda i de finhackade tomaterna och chilin. Tillsätt några droppar olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ undan fram till servering.

Kimchimajonnäs

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till majonnäsen i en skål och ställ undan fram till servering.

Servering

  1. Ta ut hummerköttet, hacka efter eget behag och lägg i en bunke och tillsätt några droppar pressad lime.
  2. Finhacka isbergssalladen.
  3. Lägg guacamolen i botten på tacoskalen, fyll på med isberssallad. Lägg den hackade hummern som en bädd över och spritsa tacosen med majonnäsen och finhackad gräslök. Servera tillsammans med limeklyftor.