Blanda ihop salt, pressad vitlök och de färska kryddorna. Ta anklåren och klappa in dem med blandningen du har gjort. Lägg dem sedan i en form och plasta. Låt anklåren rimmas i 24 timmar i kylskåpet.
Anklår - dag 2 (servering)
Sätt på ugnen på 150 grader.
Ta anklåren från kylskåpet och borsta bort blandningen från dem. Lägg dem sedan i en ny form och häll över ankfett/olja så att det täcker anklåren helt. Sätt in formen i ugnen i ca 2,5- 3 timmar.
När du känner och ser på anklåren att köttet är mört och faller av benet så är de klara. Då tar du upp dem ur fettet och låter dem svalna en stund.
När de har svalnat, lägger över anklåren på grillen och låt grilla på indirekt värme. Skinnet ska få en fin och krispig yta på båda sidorna.
Syrad spetskål
Strimla spetskålen i tunna strimlor, bland med resterande ingredienser, utom persiljan, och låt stå och dra åt sig alla smaker. Tänk på att smaka av. Blanda i hackad persiljan när det är dags att servera.
Äppelsalsa
Skala äpplena och tärna dem i 0,5 cm stora bitar. Gör samma sak med schalottenlöken.
Blanda ihop samtliga ingredienser till salsan och servera direkt.