Revbensspjäll med rostad majssallad

koket.se
Revbensspjäll med rostad majssallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Revbensspjäll med rostad majssallad

25 ingredienser

60 m

Saftiga revbensspjäll marinerade med mango, chili och ingefära och en het sallad på rostad majs. Det här receptet är garanterat ingenting man tackar nej till en fredagskväll!

Tips! Den här supergoda salladen har en viss hetta av chipotlepastan men är någon i sällskapet känslig för stark mat kan man minska på mängden och hellre servera en god chilisås med gärna chipotle i vid sidan av för de som vill ha lite hetta.

Se & gör hemgjord chipotlepasta för en extra god majssallad!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Revben

  • 1 kg kamben
  • 1 gul lök, klyftad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 morot, hackad
  • 1 stjälkselleri, hackad
  • salt
  • peppar

Glaze

  • 2 dl mango chutney
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl chilisås
  • 1 limefrukt, juice
  • 2 msk ingefära, riven och pressad, juice
  • massa svartpeppar, nymalen

Majssallad

  • 3 majskolvar (råa eller kokta)
  • neutral olja
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk ketchup
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 200 g fetaost
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 limefrukt, klyftad

Gör så här

Revben

  1. Börja med att skära bort hinnan som löper längs med bensidan. Det går enkelt med en vass, lite smalare kniv.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, lägg ner klyftad lök, vitlök, morot och selleri och krydda med rikligt med salt och svartpeppar. Koka kambenen tills de är möra och lossnar från gaffeln om du trycker ner en gaffel i dem och försöka ta upp dem ovanför ytan.
  3. Rör under tiden samman alla ingredienser till glazen och värm ugnen till 225 grader grill.
  4. Torka av kambenen, lägg dem i en ugnsfast form och pensla dem runt om med glazen. Låt kambenen glaseras av värmen i ugnen och pensla dem ytterligare ett par gånger med glazen så de får en kladdig och gyllenbryn yta.

Majssallad

  1. Ta bort blasten från majskolven, gnid in dem med neutral olja och rosta i ugn på ca 225 grader tills de fått en fin yta. Använder du kokta majskolvar, gör du på samma sätt, det går snabbare.
  2. Rör samman chipotlepasta, spiskummin, limesaft, riven vitlök och ketchup och smaka av med salt och svartpeppar. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med dressingen.
  3. Häll upp på ett fat och sväng runt med smulad fetaost och grovhackad koriander. Smaka av med salt. Servera med limeklyftor, antingen ljummen eller kall tillsammans med revbenen och gärna potatisklyftor.