Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

koket.se
Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

21 ingredienser

Värmande, kryddig tomatgryta med blomkål och potatis. Servera med ris, naanbröd, mango chutney och yoghurt.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g fast potatis, i stora tärningar
  • 1 blomkål, i buketter och stora tärningar
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 1 msk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilifrukt, mild
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 g tomat, finkrossade [1 burk]
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 limefrukt
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • salt
  • peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Till servering

  • basmatiris
  • naanbröd
  • mango chutney
  • matyoghurt

Gör så här

  1. Hetta upp generöst med olja i en traktörpanna. Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Ställ åt sidan. Stek blomkål på samma sätt.
  2. Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt.
  3. Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter.
  4. Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt.