Aloo gobi - indisk gryta

Foto: ViktVäktarna
Aloo gobi - indisk gryta
17 ingredienser
40 min
En smakrik gryta med potatis, blomkål och kokosmjölk. Mättande och billig - perfekt vardagsmat!
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 700 g blomkål
- 400 g potatis
- 1,5 msk rapsolja
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk garam masala
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 krm chiliflakes
- 1 förp krossade tomater
- 2,5 dl lätt kokosmjölk
- salt
- 180 g haricots verts
- 2 dl gröna ärtor
- 250 g körsbärstomater
- färsk koriander
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela blomkål i grova bitar. Skala och dela potatisen i ca 2 cm-stora bitar. Lägg i en påse tillsammans med ½ msk av oljan och lite salt. Blanda runt ordentligt och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 20 minuter.
- Hacka lök och vitlök.
- Värm resterande olja i en gryta och fräs lök några minuter. Blanda ner vitlök, ingefära, garam masala, spiskummin, gurkmeja och chili flakes och låt steka med hastigt. Lägg ner blomkål, potatis och krossade tomater och låt sjuda en stund. Häll på kokosmjölk och låt sjuda utan att koka, 5-10 minuter. Smaka av med lite salt.
- Blanchera haricots verts och ärter.
- Servera grytan med haricots verts, ärter, tomater och koriander.
TIPS!