Allt-i-ett-gryta med fryst torsk

Allt-i-ett-gryta med fryst torsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Allt-i-ett-gryta med fryst torsk

11 ingredienser

Lättlagad allt i ett-gryta med torsk. Eftersom fryst fisk i block används kan man välja fritt av annan fisk som finns i frysdisken.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 potatisar, råskalade
  • 1 purjolök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2,5 dl vatten
  • 400 g fryst torsk
  • salt
  • peppar
  • 1-2 tsk körvel
  • 2-3 msk dill, hackad
  • 1 förp musslor i vatten
  • 100 g räkor

Gör så här

  1. Smula fiskbuljong i en låg gryta och slå på vattnet. Skiva potatis och lägg den i botten av grytan. Salta och täck med strimlad purjolök. Koka upp på högsta värme. Skiva under tiden fiskblocket.
  2. När potatisen kokat upp lägger man fiskskivorna över och kryddar lätt med salt, peppar och körvel. (Tänk på att buljongen är salt). Stäng av plattan, lägg på locket och låt sjuda färdigt på eftervärmen.
  3. När fisken är genomkokt lägger man i musslor, räkor och dill och hettar upp hastigt innan grytan serveras.