Alicas varma choklad

10 m
8 glas

Varm choklad gjord på mjölk, socker och kakao. Toppas med vispad grädde och minimarshmallows.

16 februari 2016
10 m
8 glas

Du behöver

  • 3 l mjölk, 3 %
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1 dl socker
  • minimarshmallows
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Värm mjölk till önskad temperatur. Var noga med att inte värma för mycket. (Då kan mjölken snabbt koka över.)
  2. Blanda ut kakaon med en halv liter av den varma mjölken i en bunke. Var noga med vispa så att det inte bildas klumpar av kakao. Blanda i resten av mjölken och sockret.
  3. Vispa grädden. Servera den varma chokladen med vispad grädde, minimarshmallows och sikta över lite kakaopulver med nätsil.
  4. Skall du på utflykt tar du chokladen i termos och tar minimarshmallows med dig. Hoppa grädden.
Kommentera receptet

Fler goda recept