Alicas kanelsmakande julbordssås

ca 20 m
10

Jag förstår inte varför det inte finns en sås till alla godsaker på julbordet. Detta är mitt förslag på en jättegod julbordssås. Och lova mig att du aldrig mera bjuder till julbord utan en god sås till./Alica

23 december 2015
ca 20 m
10

Du behöver

  • 1 päron
  • 6 kanelstänger
  • 7 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 2 dl portvin
  • 3-4 msk maizenaredning till mörk sås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och kärna ur päronet. Lägg päron, kanelstänger, vatten, kalvfond och portvin i en kastrull. Koka i femton minuter.
  2. Ta bort kanelstängerna ur kastrullen och mixa med stavmixer.
  3. Reda av såsen med maizena.
  4. Lägg i balsamvinäger och smör. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept