Bönsallad med rödlök

10 min
4
Bönsallad med rödlök
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En matig bönsallad är ett utmärkt tillbehör till grillat. Eller varför inte servera den tillsammans med lättrostat bröd som ett tilltugg!

22 november 2007
10 min
4

Du behöver

  • 1 burk Kidney bönor
  • 1 st liten rödlök, strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • lite finhackad persilja
  • 1 st liten pepparfrukt

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda sen löken och vitlöken tillsammans med resten av ingredienserna i en skål.
  3. Låt gärna bönsalladen stå en halvtimme före servering så att smakerna hinner dra åt sig.
Kommentera receptet

Fler goda recept