Crêpes med nutella, banan och grädde

Crêpes med nutella, banan och grädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Alexandra Zazzi KK 2023
Alexandra Zazzi KK 2023

Crêpes med nutella, banan och grädde

7 ingredienser

25 min

Crêpes är det franska ordet för tunna pannkakor och kan ätas både som middag och som dessert, beroende på vad man fyller dem med. Här är en variant av det söta slaget.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk nutella
  • 1 banan

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och mjölk till en klimpfri smet och vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda ner saltet och låt gärna smeten stå och svälla cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör till den första laggen. Stek 4 crêpes. Beräkna cirka 1/2 deciliter smet per cêpes.
  3. Vispa grädden och skiva bananen.
  4. Lägg grädden och bananerna på crêpesen tillsammans med nutellan.
  5. Servera genast.