Rice and peas

4

Du behöver

  • Torkade röda kidneybönor (som legat i blöt i kallt vatten över natten)
  • vitlöksklyftor
  • schalottenlök
  • kokosmjölk
  • färsk timjan
  • En liten röd chilipeppar
  • Långkornigt ris (tex Jasmine eller Basmati)
  • salt och peppar
  • vatten
  • Tomatpure
  • margarin
  • grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av. Skölj och lägg dem i en stor kastrull med så mycket kallt vatten att de täcks, lägg i vitlöksklyftorna.
  2. Koka häftigt i ca 10 minuter eller tills de har mjuknat.
  3. Hacka schalottenlök och lägg i kastrullen med timjan, grönsaksbuljong, peppar, kokosnötsmassa (ca hälften av förpackningen) tomatpure, margarin och salt (vid behov). Låt koka upp snabbt.
  4. Tvätta ris och lägg den i kastrullen. Rör om försiktigt, smaka av och lägg locket på. Sänk värmen och låt det koka sakta utan att brinner. Häll i mer vatten vid behov (riset ska inte vara klibbigt).
  5. Rör om med en gaffel. Klart och färdigt efter ca 20 minuter
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept