Latmajas bröd

Alexandra Zazzi KK 2023

Latmajas bröd

5 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella, mager
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen och rör så att den löser sig. Rör i kesella, salt och större delen av mjölet så att det blir en lös deg.Arbeta degen smidig.
  2. Låt degen jäsa i ca 1 timme. Rör om och forma till två limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader och ställ plåten på spisen. Låt degen jäsa medan ugnen värms upp, ca 15 minuter.
  3. Grädda brödet ca 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och fortsätt grädda i 60 minuter. Låt brödet kallna på galler.