Fritto misto med dippsås

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • 1 bit åttaarmad bläckfisk
  • 2 små squid
  • 1 liten bit laxfilé
  • 1 bit hälleflundra
  • 1 morot
  • 10-12 färska endiver
  • mjöl
  • salt
  • peppar
  • olja för frittering

Dippsås:

  • 4 msk lime färskpressad
  • hackad koriander
  • 1 msk fisksås (thailändsk)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm farinsocker
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 pressad vitlök
  • 1 chilifrukt (ju rödare desto starkare)

Gör så här

  1. Rensa och skölj fisken och grönsakerna och skär till i ätvänliga bitar. Vänd den fortfarande fuktiga fisken och grönsakerna i mjölet. Frittera i fritös.
  2. Finhacka vitlök och chili (var försiktig då den kan vara mycket stark). Blanda ihop alla ingredienser och ställ fram för dippning.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept