Papoutsaki

Papoutsaki
Foto: TV4
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Papoutsaki

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Papoutsaki – fylld auberginsko med tomat och fetaost.

Dryck: Domini Veneti Amarone 2006.

Ingredienser

portioner
  • 2 små aubergine
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1 dl olivolja
  • 150 g fårost, riven
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 tomater
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • balsamvinäger
  • bröd

Gör så här

  1. Dela auberginerna på längden, stick hål i skalet underifrån så att de grillas ordentligt.
  2. Grilla tills de blir bruna i 8–10 minuter eller gratinera i ugn på 175 grader i 15 minuter.
  3. Gröp ur auberginerna litegrann och blanda fårosten med den krossade vitlöken, löken och fyll auberginerna.
  4. Salta milt eftersom fårosten redan är salt i sig själv.
  5. Låt stå ytterligare ett par minuter i ugnen tills osten smälter lite och får färg.
  6. Servera med tärnad tomat och hackad persilja som vattnas med balsamicovinäger och ett gott bröd.