Papoutsaki

Papoutsaki
Foto: TV4

Papoutsaki – fylld auberginsko med tomat och fetaost.

Dryck: Domini Veneti Amarone 2006.

8 april 2010
4

Du behöver

  • 2 st små auberginer
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 dl olivolja
  • 150 g fårost, riven
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 2 st tomater
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • balsamicovinäger
  • Ett gott bröd

Gör så här

  1. Dela auberginerna på längden, stick hål i skalet underifrån så att de grillas ordentligt.
  2. Grilla tills de blir bruna i 8–10 minuter eller gratinera i ugn på 175 grader i 15 minuter.
  3. Gröp ur auberginerna litegrann och blanda fårosten med den krossade vitlöken, löken och fyll auberginerna.
  4. Salta milt eftersom fårosten redan är salt i sig själv.
  5. Låt stå ytterligare ett par minuter i ugnen tills osten smälter lite och får färg.
  6. Servera med tärnad tomat och hackad persilja som vattnas med balsamicovinäger och ett gott bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept