Avokadosoppa

Avokadosoppa
Foto: TV4
Alexandra Pascalidou
Alexandra Pascalidou

Avokadosoppa

Av: Alexandra Pascalidou

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

20 min

En len soppa som kan serveras varm eller kall, med eller utan lyxiga toppings.

Dryck: Escapades Sauvignon Blanc 2008.

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 0,5 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)

Gör så här

  1. Dela avokadorna mitt itu och kärna ur dem. Spar gärna en halva att garnera med.
  2. Pressa över lite citronsaft så mörknar den inte så snabbt.
  3. Gröp ur köttet ur de övriga halvorna.
  4. Blanda avokadoköttet, resten av citronsaften och de övriga ingredienserna i en matberedare eller mixer. Finfördela alltsammans. Ingredienserna kan också passeras genom en stålsikt.
  5. Servera soppan kall eller varm med avokadostrimlor, räkor eller citronskivor med löjrom eller röd storkornskaviar som tillbehör.
  6. Toppa med löjrom på citronskiva – ej löjrom och grädde för veganer förstås.