Alexandras Toast Skagen på fiberrikt bröd
Alexandras Toast Skagen på fiberrikt bröd
9 ingredienser
”På Alexandra’s hade vi alltid Toast Skagen på menyn och fortfarande kan jag verkligen längta efter en fin Skagen. Använd gärna ett fiberrikt bröd, så blir den mer mättande.” - Alexandra Charles
Ingredienser
- ca 40 färska räkor
- 2 dl majonnäs
- 1 citron (4 tunna klyftor och resten att pressa)
- salt
- vitpeppar
- 2 msk dill, finhackad + några vippor till dekoration
- 4 formbrödskivor, fiberrika
- smör, att steka i
- 60 g löjrom [4 msk]
Gör så här
- Skala räkorna. Spara åtta fina till dekoration och grovhacka resten.
- Blanda med majonnäs, pressad citron samt salt och vitpeppar efter smak.
- Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt.
- Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett dricksglas och stek dem frasigt bruna i smör.
- Lägg upp brödskivorna på tallrikar och fördela räkblandningen ovanpå. Dekorera med löjrom, de sparade räkorna, citronklyftor och dillvippor.