Alexandras Toast Skagen på fiberrikt bröd

Alexandras Toast Skagen på fiberrikt bröd
Foto: Lena Koller
Alexandra Charles
Alexandra Charles

Alexandras Toast Skagen på fiberrikt bröd

Av: Alexandra Charles

Från: Sinnenas mat

9 ingredienser

”På Alexandra’s hade vi alltid Toast Skagen på menyn och fortfarande kan jag verkligen längta efter en fin Skagen. Använd gärna ett fiberrikt bröd, så blir den mer mättande.” - Alexandra Charles

Ingredienser

portioner
  • ca 40 färska räkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron (4 tunna klyftor och resten att pressa)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk dill, finhackad + några vippor till dekoration
  • 4 formbrödskivor, fiberrika
  • smör, att steka i
  • 60 g löjrom [4 msk]

Gör så här

  1. Skala räkorna. Spara åtta fina till dekoration och grovhacka resten.
  2. Blanda med majonnäs, pressad citron samt salt och vitpeppar efter smak.
  3. Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt.
  4. Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett dricksglas och stek dem frasigt bruna i smör.
  5. Lägg upp brödskivorna på tallrikar och fördela räkblandningen ovanpå. Dekorera med löjrom, de sparade räkorna, citronklyftor och dillvippor.