Babi goreng rumah kuning

Babi goreng rumah kuning
Foto: TV4

Babi goreng rumah kuning

Av: Alexander - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1h 30 min

Babi goreng rumah kuning. Gårdsfilé med stekt basmatiris, indonesisk satésås, tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang.

Tillbehören hittar du här Tzatziki, serundeng, pisang goreng och krupuk udang.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

ris

  • 5 dl basmatiris
  • 7,5 dl vatten
  • ca 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 purjolök
  • olja
  • smör
  • 2 chilifrukter

Kött

  • 1200-1400 g fläskfilé
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • smör

Gör så här

Ris

  1. Koka upp ris, vatten och salt hastig på hög värme och låt det sen stå på lägsta värme i ca 20-30 minuter.
  2. Rör om riset och ställ åt sidan så det kan svalna.
  3. Stek 4 ägg i en stekpanna.
  4. Krydda med salt och peppar och rör om konstant tills du får en torr äggröra.
  5. Rensa purjolöken under kallt vatten och skär upp i smala remsor.
  6. Stek med lite olja och smör i ca 2 minuter, tills purjolöken blir mjuk.
  7. Skär upp 2 röda chilifrukter och stek med lite olja 1-2 minuter.
  8. Häll lite olivolja i en wok, blanda i riset, äggröra, purjolöken och chili och värm på mellanvärme.

Gårdsfilé

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa köttet.
  3. Skär i två halvor.
  4. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna på hög värme.
  5. Lägg i köttet med stektermometer tills den visar 66-68 grader.
  6. Skär köttet i ca 1 cm breda skivor.

Dryckestips
Öl: Singha Original Thai
Snaps: Vodka - Russian Standard Platinum