Leffes pestodipp med nachochips

Leffes pestodipp med nachochips
Foto: TV4

Leffes pestodipp med nachochips

Av: Alberto Rivarola

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Sardin- och olivröra med pinjenötter, serveras med nachochips. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
San Miguel, en spansk öl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g svarta oliver utan kärnor, finhackade
  • 90 g sardiner i olja, benfria
  • 10 g pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Finhacka oliverna och scharlottenlöken. Torka av sardinerna med lite hushållspapper så oljan försvinner nogålunda. Blanda dem med oliverna och löken. Blanda röran med olivoljan, salt och persiljan. Strö pinjenötterna över röran. Servera den kall till nahochips.