Lammytterfile è la cosmopolit

Lammytterfile è la cosmopolit
Foto: TV4

Lammytterfile è la cosmopolit

Av: Alberto Rivarola

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Örtmarinerad lammytterfilé med trattkantarellsås, vildris och rödbetssallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst

Dryck
Navaja, ett spanskt rödvin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lammet

  • 4 lammytterfiléer (à ca 160 g)
  • blandade färska örter (timjan, rosmarin, persilja)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Riset

  • 4 dl vildris
  • 8 dl vatten
  • salt

Rödbetssallad

  • 3 rödbetor, lättkokta
  • 100 g haricots verts

Trattkantarellsås

  • 20 g torkade kantareller
  • vispgrädde
  • salt
  • strösocker
  • soja

Gör så här

  1. Lammet: Mixa ihop örterna med olivoljan till en marinad. Smaka av med salt och peppar. Marinera köttet och låt det ligga i ca 4 timmar innan grillning.
  2. Riset: Koka upp vattnet. Tillsätt riset och saltet. Sänk värmen och låt vattnet koka in långsamt.
  3. Rödbetssallad: Skala och koka rödbetorna medelmjuka. Låt dem svalna, riv dem sedan grovt och blanda med haricots verts.
  4. Trattkantarellsås: Blötlägg svampen i ca 15 minuter. Krama ur vätskan och fräs dem i smör i stekpanna.
  5. Servera!