Äkta tiramisu med amaretto

Äkta tiramisu med amaretto
Foto: TV4

Äkta tiramisu med amaretto

Av: Pamela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m + 3 h

Klassisk tiramisu med mascarpone och amaretto, som det ska vara.

Dryck: Moscato d’Asti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 150 g florsocker
  • 400 g mascarpone
  • 2 äggvitor
  • 200 g savoiardikex
  • 3 koppar starkt kaffe/espresso
  • 0,5 dl amarettolikör (eller konjak)
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och florsocker till en pösig smet och blanda med mascarpone.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten.
  3. Doppa kexen hastigt i espresso blandat med Amaretto. Lägg dem i en form (ca 25x30 cm). Varva med mascarponesmeten och riven choklad. Ställ i kylen minst 3 h.