Hotategai Batayaki

0 röster
20 min
4
Hotategai Batayaki
Foto: TV4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st Pilgrimsmusslor per person
  • 4 msk smör
  • 2 msk yuzupon
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sake
  • sanchopeppar eller citronpeppar
  • shitakesvamp eller ostronskivling

Gör så här

  1. Bryn svampen i lite smör och lägg en klick på fatet. Grilla pilgrimsmusslorna i het panna med lite olja.
  2. Grilla cirka 45 sekunder till 1 minut på varje sida. De ska vara grillade utanpå och råa i mitten.
  3. Värm upp sesamoljan, saken och yuzo pon och montera såsen med smöret. Låt gå lite så den blir simmig. Smaksätt med lite sanchopeppar på slutet.
  4. Lägg upp pilgimmsmusslorna på halva svampen och slå över en matsked eller två av såsen och krydda av med sanchopepppar.
  5. Servera sake av typen Hana hato Kijoshu till.
25 augusti 2008

Fler goda recept