Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing

Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing
Foto: TV4

Halstrad lax sashimi med miso och vinägerdressing

Av: Åke Nordgren

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 min

En vacker asiatisk rätt signerad Åke Nordgren. Perfekt för sushikvällen!

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé, putsad och fin
  • 0,5 gul lök (eller silverlök)
  • 120 g salladsmix
  • rostade sesamfrön
  • 2,5 msk vit misopasta (eller gul miso, ej brun eller röd)
  • 1,5 msk risvinäger (eller vit vins vinäger)
  • 2 msk sake (eller vitt vin)
  • 2 tsk senap

Gör så här

  1. Halstra eller grilla laxen snabbt runt om, laxen ska vara rå inuti. Skär upp i 3-4 millimeter tunna skivor lite på diagonalen.
  2. Skär löken i tunna halvmåneskivor och lägg i kallt vatten för att reducera lite vass smak och göra den krispigare.
  3. Torka av med hushållspapper och blanda med salladen. Bland alla ingredienser till dressingen i en liten skål.
  4. Lägg en liten klick dressing i mitten på tallriken och lägg upp lite sallad i mitten.
  5. Lägg laxen runt salladen, ringla på dressingen över laxen och strö lite sesamfrön på.