Spenat med sesamdressing

0 röster
20 min
4
Spenat med sesamdressing
Foto: TV4

De krossade sesamfröna ger en speciell och god smak till den lite beska spenaten.

I asiatiska affärer finns det färdigrostade frön.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g bladspenat
  • 4 msk vita sesamfrön
  • 1 msk socker
  • 1 msk soja
  • 1 msk sake

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en het panna tills de blir gyllenbruna.
  2. Häll ner fräna i en mortel och mortla fröna tills de krossats och blir till en smet. Det går även att göra med en snabb handmixer.
  3. Blanda så samman smeten med socker, soja och sake.
  4. Skölj spenaten och värm den i kastrull tills bladen precis mjuknar, blanda den då med dressingen och fördela allt i små skålar.
25 augusti 2008

Fler goda recept