Maguro tataki - lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök

Maguro tataki - lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök
Foto: TV4

Maguro tataki - lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök

Av: Åke Nordgren

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

15 min

Åke Nordgrens vackra tonfisk. Välj själv hur mycket av varje ingrediens du behöver.

Ingredienser

portioner
  • 1 bit tonfiskfilé
  • japansk soja
  • salladslök (eller gräslök)
  • färsk ingefära
  • färsk vitlök

Gör så här

  1. Skär tonfisken i bitar cirka 3x2 centimeter i omkrets och 10 till 12 centimeter långa.
  2. Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.
  3. Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka löken.
  4. Häll upp lite soja i en skål.
  5. Lägg i en klick färsk riven ingefära och vitlök och strö lite finhackad lök.
  6. Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara helt rå inuti.
  7. Skär upp tonfisken i cirka 5 små bitar och lägg upp snyggt på diagonalen så man ser den råa ytan.