I samarbete med Podravka

Ajvarfyllda kycklingfiléer i krämig vitvinssås

45 m
4
Spela video Ajvarfyllda kycklingfiléer i krämig vitvinssås
Foto: köket.se

Kycklingfiléer fyllda med ajvar och kokta i vitvinssås. En ljuvlig rätt till både vardags och fest!


16 juni 2017
45 m
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Vegeta (allkydda)
  • 50 g vetemjöl
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl grädde

Stuffing

  • 2 msk Podravka ajvar relish (mild)
  • 1 msk pankoströbröd
  • 1 vårlök, hackad
  • 0,5 msk persilja, hackad
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skär upp ett snitt i mitten på kycklingfiléerna med en vass kniv så det blir en liten ficka att fylla med stuffing.
  2. Rör samman alla ingredienserna till stuffingen och fyll filéerna.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn filéerna på båda sidor så de får en fin yta. Krydda med Vegeta allkrydda.
  4. Slå över vitt vin, buljongtärning och vatten och låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp på nytt.
  5. Servera gärna kycklingen med potatis eller pasta.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka