Ajvarfyllda kycklingfiléer i krämig vitvinssås

Ajvarfyllda kycklingfiléer i krämig vitvinssås

12 ingredienser

45 m

Kycklingfiléer fyllda med ajvar och kokta i vitvinssås. En ljuvlig rätt till både vardags och fest!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • Vegeta (allkrydda)
  • 50 g vetemjöl
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl grädde

Stuffing

  • 2 msk Podravka Ajvar relish (mild)
  • 1 msk pankoströbröd
  • 1 salladslök, hackad
  • 0,5 msk persilja, hackad
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skär upp ett snitt i mitten på kycklingfiléerna med en vass kniv så det blir en liten ficka att fylla med stuffing.
  2. Rör samman alla ingredienserna till stuffingen och fyll filéerna.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn filéerna på båda sidor så de får en fin yta. Krydda med Vegeta allkrydda.
  4. Slå över vitt vin, buljongtärning och vatten och låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp på nytt.
  5. Servera gärna kycklingen med potatis eller pasta.